αγνοούμενος

« Declination & grammar rules (if available)

Ο αγνοούμενος / η αγνοούμενη / το αγνοούμενο

 • missing, missing person

Κάποιος που δεν ξέρουμε αν ζει ή αν πέθανε
Σπάνια χρησιμοποιείται ως προσδιορισμός σε όνομα (πχ αγνοούμενος επιβάτης). Περισσότερο χρησιμοποιείται με το ρήμα είναι: Το πλοίο βυθίστηκε και όλοι οι επιβάτες είναι αγνοούμενοι.

examples | images

- αγνοούμενος στο google
- αγνοούμενος στο wordreference
- αγνοούμενος στο λεξικό Τριανταφυλλίδη (Ελληνικό - Ελληνικό)
- Add your own translation, definition, comment or question.

2 Comments

 1. Avatar

  Σκέφτομαι ότι ο υπότιτλος είναι λάθος. Ο Τραμπ είναι αδαής (ignorant [ή ανήξερος, ανίδεος]), αλλά δεν είναι αγνοούμενος (missing) – δυστυχώς!

  1. Mihalis

   Η μετάφραση στα αγγλικά είναι αυτόματη, από το google, και πολλές φορές μπορεί να είναι λάθος (αν και τις περισσότερες φορές είναι σωστή). Πρέπει να έλεγχεις τα υπόλοιπα λεξικά, επίσης το goole ανάστροφα: Πχ, εδώ η λέξη ignorant μεταφράζεται στα ελληνικά ως “αδαής”, “αγγράμματος” κλπ
   https://translate.google.com/?hl=el#view=home&op=translate&sl=en&tl=el&text=ignorant Δεν δίνει πουθενά τη λέξη αγνοούμενος στην μετάφραση του ignorant προς τα ελληνικά

   Το wordreference δίνει πιο σωστά την εξήγηση: missing, missing person. Δες το λινκ πιο πάνω.

   Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να ΜΗΝ δίνεται η μετάφραση από το google, και να ψάχνετε με τα λινκ στα τρια λεξικά (google, wordreferece kai linguee) Με αυτόματο τρόπο μπορώ να περάσω μόνο την μετάφραση από το google, και για λόγους ιδεολογικούς και πρακτικούς δεν θέλω να κάνω δίνουμε μια μετάφραση της λέξης στα αγγλικά μέσα στην δική μας εξήγηση.

Leave a Reply